マグロ、和牛、輸入食材の取り扱いからメニューのご提案まで

海神貿易本社03-6264-7708
海神貿易九州0969-74-0877

企業沿革/History

沿革-日本語

1992年 ロサンゼルスに水産物の輸出入業者POSEIDON SEAFOOD CORPORATION を創立
1996年 千葉県市川市に日本支社、有限会社海神貿易を創立
1997年 営業所を新宿区高田馬場に移転し、米国及びカナダからの輸入を本格的に開始。子会社トキオ・ジャパンを創立し、外食事業・小売販売を開始
1998年 スーパー、寿司チェーンヘの卸売り販売を開始。オーストラリア・スペインの各種鮪の販売を開始
2000年 米国に冷凍マグロの輸出を開始
2001年 香港に冷凍マグロを中心とした食材輸出を開始
2002年 韓国支社を創立。日本商材とレストラン企画業務を開始
2004年 株式会社海神貿易に社名変更。インドに食材の輸出を開始
2005年 米国に和牛の輸出を開始
2007年 トキオ・ジャパン外食1号店“神田 わだつみ”を開店
2008年 営業所を中央区八丁堀に移転。トキオ・ジャパン外食2号店“DE ICHIBA”を開店
2010年 九州天草に水産加工場を設立し、国内外に水産加工品の製造・販売を開始
2012年 トキオ・ジャパン外食3号店“円山町 わだつみ”を開店
2013年 “円山町 わだつみ”を10月にリニューアルオープン。トキオ・ジャパン海外初店舗を韓国弘大(ホンデ)に開店
2015年1月 グループ事業 シンガポール「神田わだつみ」開店
2017年1月 九州工場でEU HACCP取得
2017年1月 本社事務所を築地に移転

Corporate History -English

1992 Established POSEIDON CORP. in Los Angeles CA,USA,as an import/export company of seafood products
1996 Established Kaijin Trading Ltd.in Ichikawa City, Chiba-Pref.,as the Japan Office of POSEIDON CORP.
1997 Relocated to Takadanobaba, Tokyo, and started carrying on a full-scale operation of import from USA and Canada
Established Tokio Japan Ltd.as an affiliated company for starting restaurant business and retail sales
1998 Started wholesale to supermarkets and Sushi restaurant chains
Stared wholesale of various kinds of Tuna from Australia and Spain
2000 Started export of frozen tuna to USA
2001 Started export of various kinds of Japanese foodstuff including frozen tuna as a main item to Hong Kong
2002 Established a sales office in Korea, starting importing Japanese foodstuff and operation of restaurant planning
2004 Reorganized as Kaijin Trading Co.,Ltd.
Started export of various kinds of Japanese foodstuff to India
2005 Started export of Wagyu Beef to USA
2007 Opened TOKIO JAPAN’s 1st restaurant “KANDA WADATSUMI” in Kanda Surugadai,Tokyo
2008 Relocated to Hatchobori,Chuo-Ku,Tokyo
Opened TOKIO JAPAN’s 2nd restaurant “DE ICHIBA” in Hatchobori,Tokyo
2010 Established a processing factory of seafood products in Amakusa Kyushu,distributing fisheries products for domestic’ loversecs market
2012 Opened TOKIO JAPAN’s 3rd restaurant “MARUYAMA-CHO WADATSUMI” in Shibuya,Tokyo
2013 “MARUYAMA-CHO WADATSUMI” reopened after being remodeled in October.
TOKIO JAPAN opened its 1st overseas restaurant “SEOGYO SUNSOOL” in Seoul Korea
2015 Opened “KANDA WADATSUMI” in Singapore
2017 KAIJIN TRADING CO.,LTD. KYUSHU get “EU HACCP”
2017 Relocated to Tsukiji,Tokyo

ページ上部へ戻る